Woensdag 3 juli 2019

17 miljoen beschikbaar voor regionaal techniekonderwijs

MEIERIJSTAD- Het belang van goed en innovatief techniekonderwijs is groot. Zo’n tien vmbo-scholen, twee grote ROC’s, zeven scholen voor praktijkonderwijs, zeven scholen voor vso, het basisonderwijs en bijna driehonderd bedrijven onderkennen dit en gaan hier samen werk van maken. Dat gebeurt in de regio’s Meierijstad, Uden, Oss, Den Bosch, Boxtel, Waalwijk en Zaltbommel. Op 1 juli ontving het Fioretti College (de penvoerder) het heuglijke bericht dat de gezamenlijke plannen zijn goedgekeurd. Ambities kunnen nu waargemaakt worden. Zo blijft Noordoost-Brabant in de toekomst voorzien van van goed opgeleide vakmensen in de techniek, zorg, logistiek en groene sector.

Het vmbo biedt jongeren perspectief op een mooie loopbaan en een goed salaris. Het bijbenen van alle technologische ontwikkelingen vraagt echter veel van vmbo-scholen. Beroepen waar nu voor opgeleid wordt, zijn over vijf jaar misschien al achterhaald. Het toekomstige beroepenveld voorspellen blijft lastig. Daarom trekken onderwijs én bedrijfsleven samen op waar het gaat om hoogstaand en dekkend techniekonderwijs. Bedrijven investeren graag om jong talent aan zich te binden door middel van stages, gastlessen en bedrijfsbezoeken.

Hybride docenten, die deels werkzaam zijn in het bedrijfsleven en deels als docent in het beroepsonderwijs, hebben, krijgen een belangrijke rol en een veelzijdige baan. Ze leggen verbindingen tussen onderwijs en bedrijfsleven, kunnen de leerlingen in de échte wereld ervaring op laten doen en zorgen ervoor dat de jongeren als werknemers terugkomen bij de bedrijven. Leerlingen gaan leren werken met innovatieve toepassingen, zoals robotisering, digitalisering, VR- en AR-technieken. Uiteraard blijft de vraag naar traditionele technieken - zoals lassen, metselen, installeren en schilderen - onverminderd groot.

Met de landelijk subsidie van 17 miljoen kan de regio Noordoost-Brabant een boost geven aan het imago en de inhoud van het techniekonderwijs. Innovatie en samenwerking zijn de sleutelbegrippen!


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties