Dinsdag 16 april 2019

6 mei 2019 “uit met ouders" Veghel

Elk jaar organiseert gemeente Meierijstad in samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin, GGD Hart voor Brabant, HALT, Politie, Novadic-Kentron en jongerenwerk Meierijstad “Uit met Ouders”. Ouders uit Meierijstad van tieners in de leeftijd van 12 - 18 jaar, die (binnenkort) op stap gaan, worden uitgenodigd voor een avondvullend programma op maandag 6 mei aanstaande. De avond start om 19:30 uur in de oude raadzaal van de bibliotheek aan de Markt in Veghel, waar ouders worden ontvangen door wethouder Menno Roozendaal. We starten plenair en bezoeken vervolgens in groepen de deelnemende cafés. De avond is rond 22:00 uur afgelopen.

Veilig uitgaan?!
Wat zijn de risico’s van “out” gaan? NIX 18. Houdt u zich daar aan? Wat voor afspraken maakt u met uw kind? Weet u wat de risico’s zijn van op jonge leeftijd beginnen met alcohol drinken?

Drinken jongeren nu echt zoveel meer dan u vroeger deed? En wat zijn de feiten dan precies? Weet u het soms ook niet meer? Op maandag 6 mei aanstaande wordt er een interessante, interactieve bijeenkomst georganiseerd over alcohol, drugs en opvoeden. U wordt op verschillende manieren geïnformeerd over “veilig uitgaan”, krijgt tips en handvatten, kunt vragen stellen aan deskundigen en onderling ervaringen uitwisselen.

Programma 6 mei 2019
19:30 uur   Welkom en uitleg programma: Wethouder Dhr. Menno Roozendaal
19:45 uur   Vertrek groepen naar andere locaties:

  • Medewerker van GGD Hart voor Brabant die u informeert over het puberbrein en opvoeding. Kansen en risico’s.
  • Medewerkers van Novadic-Kentron geven u informatie en handvatten over trends in drugsgebruik. Wat zijn partydrugs? Wat kan ik als ouder doen?
  • De eigenaar van Grand Cafe Hart van Veghel, Politie en HALT zullen u informeren over de risico’s en knelpunten en het deurbeleid vanuit het oogpunt van de horeca. Over de veiligheid bij het uitgaan. Wat komt uw puber tegen? Wat is de rol van de politie, horeca en ouders?

22:00 uur   Geen plenaire afsluiting na de laatste workshop gaat een ieder naar huis


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties