Maandag 30 juli 2018

Burgemeester Kees van Rooij feliciteert diamanten paar Brunschot- Hellings in Schijndel

SCHIJNDEL– Vanmiddag bracht burgemeester Kees van Rooij een felicitatiebezoek aan het diamanten echtpaar Jo (87) en Annie (84) van Brunschot-Hellings uit Schijndel. Natuurlijk kwam de burgemeester niet met lege handen. Prachtige bloemen en een kopie van de originele trouwakte kreeg het echtpaar cadeau.

Zij ontmoette elkaar tijdens de koffie bij de bouw van het ouderlijk huis van Annie van Brunschot- Hellings. Dat moet ware liefde zijn geweest want op 30 juli 1958 trouwden Jo en Annie in het gemeentehuis van Schijndel. Omdat Annie enig kind was, Jo uit een gezin van 14 kinderen kwam en ze nog geen eigen huis hadden, trokken zij bij de ouders van Annie in.

Samen kregen ze vier kinderen en hebben zij nu negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen waarvan er twee helemaal in Australië, twee in Leuven wonen en één in Uden woont.

Toen Jo van Brunschot op negenenvijftig jarige leeftijd met pensioen ging, vertrok het stel naar Limburg en kwam de oudste zoon in het ouderlijk huis te wonen. “Zo blijft het huis in onze familie” verteld Annie. Jo startte als vrijwilliger bij de parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte in Oostrum en Annie ging aan de slag als oppasmoeder.

Twaalf jaar is Jo met hart en ziel koster geweest voor pastoor P. Hoedemaeckers, pastoor-deken H. Smeets, pastoor I. Crasborn en pastoor A. Keller. Maar Jo was ook lector, een aantal jaren lid van de avondwakegroep en van de schoffelploeg van de kerk én van de KBO. Bovendien was hij elektricien en techneut. Voor al zijn inspanningen heeft Jo in april 2015 de Pauselijke Onderscheiding 'Bene Merenti' ontvangen. Die hij dan ook vol trots aan ons liet zien. 

Ondertussen wonen ze al weer vier jaar met veel plezier in een apartementencomplex aan de Schootsestraat in het vertrouwde Schijndel. En dan zitten ze vandaag ineens met de burgemeester aan tafel om hun diamanten huwelijksjubileum te vieren! Om deze feestelijke dag compleet te maken gaat het stel met hun gezin heerlijk uiteten. 

De redactie van KijkopMeierijstad feliciteert bij dezen nogmaals Jo en Annie van Brunschot van harte met dit huwelijksjubileum en wenst hen nog veel goede en gezonde jaren mét hun (schoon)kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen toe.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties