Woensdag 20 december 2017

Eerste bewoners in buurtschap De Kloostertuinen

Veghel-Op woensdag 20 deceber kregen de heer Kaya en mevrouw Kurt de sleutels van hun nieuwe huis in Veghels Buiten. Zij zijn de eerste bewoners van buurtschap de  Kloostertuinen, één van de groteren buurtschappen in het nieuwe woongebied Veghels Buiten. Wethouder Jan Goijaarts kwam ze feliciteren en een bloemetje overhandigen namens de gemeente Meierijstad. 

Het huis van de gelukkige bewoners maakt deel uit van het project De Ommuurde Tuin, dat in totaal 20 huurwoningen en 9 koopwoningen omvat. Het zijn de eerste opgeleverde huizen in buurtschap De Kloostertuinen, dat ten zuiden van de Erpseweg ligt. In dit buurtschap zijn inmiddels tientallen huizen in aanbouw. Uiteindelijk worden er zo’n 185 woningen gebouwd, door verschillende bouwbedrijven. 

Betaalbare koop- en huurwoningen 
“De gemeente is verheugd dat de eerste koop- en huurwoningen in een wat groter buurtschap in Veghels Buiten klaar zijn”, vertelt wethouder Goijaarts enthousiast. “Het is mooi dat er nu ook op grotere schaal andere woningtypen zijn in Veghels Buiten, naast de vrijstaande huizen die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd in kleinschalige erven. Dat veranderd hopelijk het beeld dat sommige mensen hebben van Veghels Buiten als duur woongebied. Deze huizen zijn allemaal gunstig geprijsd en hebben een ideale ligging. Landelijk en toch vlakbij het centrum van Veghel met alle voorzieningen. dat blijkt ook wel uit de belangstelling voor de huizen:n de koopwoningen in De Kloostertuinen zijn bijna allemaal al verkocht.

Meerdere projecten
In buurtschap De Kloostertuinen worden door meerdere ontwikkelaars momenteel tientallen woningen gerealiseerd in verschillende projecten. Elk project heeft een eigen karakter en verschillende woningtypes. Er zijn nog enkele huizen te koop en nog meerdere te huur. Meer informatie is te vinden op http://veghelsbuitenl.nl.
 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties