Dinsdag 2 juli 2019

Gemeente Meierijstad blijft investeren in schoolzwemmen

MEIERIJSTAD- Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat alle kinderen een zwemdiploma kunnen halen en hun zwemvaardigheid onderhouden. Om dit te stimuleren, blijft de gemeente de scholen die zwemlessen willen aanbieden, subsidiëren.

Deze bijdrage maakt het mogelijk dat op het speciaal (basis) onderwijs in Veghel schoolzwemmen behouden blijft. Daarnaast blijft ook schoolzwemmen voor basisschoolleerlingen in Sint-Oedenrode mogelijk. De zwemlessen (natte gymlessen) vinden plaats in plaats van de tijd van een gymles in de gymzaal. De reguliere basisscholen in Schijndel en Veghel   hebben er vooralsnog niet voor gekozen om schoolzwemmen aan te bieden.

Wethouder Coby van der Pas: “Het je eigen maken en onderhouden van zwemvaardigheden draagt bij aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van kinderen. Als gemeente willen we daarom blijven investeren in schoolzwemmen. Naast het schoolzwemmen hebben we nog andere regelingen om zwemmen voor alle kinderen mogelijk te maken, zoals ondersteuning vanuit het minimabeleid en de begeleiding via Uniek zwemmen. Met al deze regelingen willen we een vangnet bieden voor kinderen, zodat ieder kind zich bij wijze van spreken als ‘een vis in het water’ kan voelen.”


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties