Donderdag 25 januari 2018

Grote belangstelling voor het inspiratieontbijt op het Elde College in Schijndel

SCHIJNDEL -  WerkgeversServicepunt Noordoost-Brabant (WSPNOB) hield vanmorgen een inspiratieontbijt voor werkgevers op het Elde College in Schijndel. Dit ontbijt is in samenwerking met de instellingen voor praktijkonderwijs in de regio georganiseerd. Tijdens het ontbijt kregen de aanwezigen een toelichting op de mogelijkheden van inzet van jongeren die wat extra begeleiding nodig hebben bij de toeleiding naar werk.

Wethouder Menno Roozendaal van Meierijstad opende het ontbijt. “Elkaar kennen is een voorwaarde voor succes. Met dit soort bijeenkomsten komt verbinding tot stand tussen onderwijs en praktijk,”, aldus Menno Roozendaal. Hij waardeert het initiatief van WSPNOB. Het succes van deze bijeenkomsten is al eerder bewezen. Vorig jaar was het Fioretti College uit Veghel gastheer. Ook deze keer werkten de praktijkscholen uit Meierijstad mee aan de bijeenkomst.

Er werd het één en ander uitgelegd over de voordelen voor werkgevers met het in dienst nemen van een werknemer die behoort tot het doelgroepenregister, Henk de Laat en chef-kok Remco Wolfs van horecagelegenheid Jansen en Jansen uit Schijndel vertelden over hun ervaringen met de doelgroep op de werkvloer "Het werken met deze kinderen geeft zoveel voldoening, in één woord top!" aldus Henk de Laat en tot slot vertelde twee oud leerlingen over hun ervaringen, hun mogelijkheden en hun gekregen kansen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten? Ga dan naar: http://www.talentuitnoordoostbrabant.nl

 

 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties