Vrijdag 1 december 2017

Het Zwijsen College stopt met het gymnasium

Veghel- Het Zwijsen College laat middels een brief aan alle ouders en verzorgers weten dat vanaf het nieuwe schooljaar 2018/2019 geen mogelijkheden zijn om een gymnasium route te starten. 

Op de vwo-afdeling van het Zwijsen College wordt er onderwijs op maat (Fast Lane vwo+) geboden, waarbij leerlingen de mogelijkheid hebben om te versnellen en om een extra vak te mogen kiezen. Vanaf volgend schooljaar bieden ze alleen nog de plusvakken Chinees of natuurwetenschappen aan. Dit betekent dat er vanaf schooljaar 2018-2019 geen mogelijkheid meer is om de gymnasiumroute te starten. Voor de huidige gymnasiumleerlingen heeft dit besluit geen consequenties. Voor hen zullen tot en met het examenjaar de lessen Latijn en Grieks worden verzorgd. Directeur Barbara Sol: "Dit moeilijke besluit is na een zorgvuldige afweging genomen".

Het Zwijsen College kiest er voor om om in te spelen op de vraag van onze omgeving om leerlingen enthousiast te maken voor een technische opleiding en om ons nog meer te richten op ons bèta-profiel. Leerlingen in leerjaar 1 van het Fast Lane vwo+ kiezen al drie jaren in groten getale voor het plusvak natuurwetenschappen. Het aantal leerlingen dat de afgelopen jaren koos voor de klassieke talen liep sterk terug.

"Met dit besluit waarborgen we de brede keuzemogelijkheden in de regio waar het gymnasiumonderwijs al ruim vertegenwoordigd is en bieden we onze leerlingen een toekomstbestendig diploma met een goede aansluiting op het vervolgonderwijs", besluit directeur Barbera Sol. 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties