Vrijdag 7 december 2018

HOV-haltes Sint-Oedenrode in gebruik

SINT-OEDENRODE - Bij de toe- en afritten van de A50 bij Sint-Oedenrode zijn nieuwe Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) haltes aangelegd. Vanaf a.s. zondag 9 december kunnen reizigers hier gebruik maken van diverse buslijnen die met een hoge frequentie gaan rijden tussen Oss en Eindhoven. Reizigers kunnen er ook gebruik maken van de naastgelegen gloednieuwe carpoolplaats.

Ochtendspits: iedere 5 minuten
Op 9 december gaan de nieuwe dienstregelingen 2019 van alle vervoerders in. De HOV-haltes in Sint-Oedenrode worden vanaf die dag aangedaan door de buslijn 157 (Eindhoven –Oss); lijn 305 Eindhoven-Veghel-Uden-Heesch-Oss en lijn 605 Uden-Eindhoven. Snelbuslijn 305 wordt 7 dagen per week gereden volgens een halfuurdienst. Doordeweeks in de gehele ochtend- en avondspits geldt een kwartierdienst; en tussen 07.00 uur en 08.00 uur rijden de bussen zelfs bijna iedere 5 minuten richting Eindhoven.

Bij elke halte is een Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS) beschikbaar; OV-reizigers krijgen daarmee ter plekke altijd de actuele informatie over verwachte aankomst - en vertrektijden en reisduur.

Onderdeel breder mobiliteitsvraagstuk Meierijstad
Het idee voor HOV-haltes stamt al uit de tijd van voormalige gemeente Sint-Oedenrode en is doorontwikkeld in Meierijstad. Voor de totstandkoming van de HOV-halte werkte de gemeente samen met Rijkswaterstaat, provincie Noord-Brabant en Arriva. Harry van Rooijen (wethouder Infrastructuur en duurzaamheid): “Een goede bereikbaarheid van Meierijstad staat heel hoog op de agenda van zowel gemeente als het bedrijfsleven. We zijn hierover voortdurend in overleg op lokaal, regionaal en provinciaal niveau. We zijn blij dat Arriva ook nut en noodzaak heeft ingezien van HOV-haltes op deze locatie en voldoende perspectief ziet om deze haltes in hun routes te integreren. Ik heb er vertrouwen in dat veel meer inwoners gebruik gaan maken van openbaar vervoer, Omdat je zo op een snelle, comfortabele en duurzame manier naar je werk of opleiding kunt reizen.”

Carpoolplaats voor 70 auto’s
Nabij de HOV-haltes is aan de Noordelijke randweg (op de hoek met de Postdijk) ook een nieuwe carpoolplaats gereed gekomen. Deze voorziening biedt ruimte aan 70 auto’s en 50 fietsen. Op het terrein zijn fietsrekken, overkappingen en een wachtruimte geplaatst. Het terrein wordt verlicht met een duurzame dynamische verlichting; dat wil zeggen dat de verlichting geactiveerd wordt via bewegingssensoren. Tussen carpoolplaats en HOV-halte is ook een nieuwe, rechtstreekse voetgangersverbinding aangelegd.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties