Woensdag 15 augustus 2018

JAZ Verslag deel 1

ZIJTAART – Het was weer een drukte van jewelste op het JAZ terrein. De bovenbouw begon met een water spellen circuit en de onderbouw ging op pad door Zijtaart.. Na de lunch werden de rollen omgedraaid. Vanavond staat er voor groep 7 en 8 nog een avondspel op het programma. Maar nu eerst het verslag van dag één:

's Morgens kregen de kinderen Angelo Michael te zien. Hij had hen allemaal uitgenodigd om in zijn atelier te kijken. Hij was blij dat er zoveel kinderen waren gekomen om zijn schilderijen te kunnen tonen. Waar hij echter nog trotser op was, was zijn teletransfotmator. Een grote machine dat ervoor moet zorgen dat een schilderij tot leven komt.

Teletransformator
Angelo Michael heeft aan alle groepen gevraagd om ook zo'n mooie teletransformator te maken. De groepen konden aan de slag met hout, stof, verf en behang. Wat hebben ze mooie exemplaren gemaakt!

Spelletjes
Op het spellenterrein werd de creativiteit en het technisch inzicht van de kunstenaars getest. Zo hebben de groepen allemaal een schilderij gemaakt. Deze zijn echter niet getekend met een gewoon potlood, maar met een potlood 2.0 De hele groep was nodig om dit grote potlood te gebruiken om zo één van de groepsleiding na te tekenen op een groot doek. Ook hebben de kinderen kunstvoorwerpen verzameld bij de 'kunstrace'en hebben ze flink met de billen geschud bij het 'kunstschudden'. De kinden hebben zich flink kunnen uitleven deze eerste JAZ dag op naar het verslag van dag twee!

Bekijk al onze foto's in ons album: https://kijkopmeierijstad.nl/albums/jaz-dagen-uit-de-kunst.html


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties