Zondag 24 juni 2018

Mevrouw Will van Esch-Rutten uit Schijndel zeer verrast door koninklijke onderscheiding.

SCHIJNDEL-  Mevrouw Will van Esch-Rutten uit Schijndel  ontving vanmiddag een  koninklijke onderscheiding. Dit omdat Mevrouw Van Esch  zich al 25 jaren verdienstelijk maakt voor het museum Jan Heestershuis aan de Pompstraat in Schijndel. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Kees van Rooij. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van de beeldentuin-expositie ‘ Bronzen uit het Voorste bos’ van kunstenaar Chris Hendriks.

Overzicht verdiensten:
Mevrouw Van Esch maakt zich al 25 jaar verdienstelijk voor het museum Jan Heestershuis. Het museum is als legaat door de heer Jan Heesters aan de gemeente overgedragen met de verplichting om van het woonhuis een gemeentelijk museum te maken. De opstart van het omvormen tot museum - het geschikt maken voor publiek - heeft enkele jaren geduurd en is uiteindelijk voortvarend opgepakt door betrokken medewerkers van de gemeente én toegewijde vrijwilligers, waarvan mevrouw Van Esch er één is. Sedert 1993 is mevrouw Van Esch betrokken bij en grotendeels verantwoordelijk voor de registratie van de objecten uit de collectie van het museum en het woonhuis. Ook aan de registratie van de honderden objecten uit de gemeentelijke kunstcollectie, zowel in de openbare ruimte als de kunst in het voormalige gemeentehuis van Schijndel, is door haar meegewerkt. Zij begeleidt de educatieve projecten voor het basisonderwijs die het museum aanbiedt aan de leerlingen. Daarnaast maakt mevrouw Van Esch al jaren deel uit van de werkgroep tentoonstellingen die de conservator assisteert bij het organiseren van de exposities in het museum. Bovendien is zij altijd bereid om haar kennis te delen met individuele bezoekers en leerlingen.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties