Vrijdag 23 maart 2018

Ondernemers uit Meierijstad leren Fioretti-leerlingen hun vak

Veghel - Voor het derde opeenvolgende jaar hebben de vierdejaars leerlingen Economie & Ondernemen van het Fioretti College in Veghel én ondernemers uit Meierijstad deelgenomen aan het project From Schoolclass to Businessclass (Sc2Bc). Het doel van het project is om de leerlingen kennis te laten maken met ondernemerschap en wat het inhoudt om ondernemend te zijn. Dit om beter voorbereid te zijn op de toekomstige arbeidsmarkt. De school voor mavo, vmbo en PrO is met dit jaarlijks terugkerende Europese project een voorloper!

Eindpresentaties
Onlangs vonden de eindpresentaties plaats van de tien groepjes aan de jury, ouders, docenten en medeleerlingen. Dit jaar was het gezelschap te gast in het ZiN Inspiratielab van Sligro Veghel. Alle groepjes hebben een half jaar gewerkt aan het opzetten van een (fictieve) eigen onderneming. Aan de hand van lesbrieven hebben de leerlingen een ondernemingsplan geschreven en zijn alle facetten van het ondernemen doorlopen. Naast begeleiding door hun vakdocenten kregen de leerlingen coaching van ondernemers uit Meierijstad. Dit schooljaar waren dat Magdalien Punte, Nina vogels, Thea van Hout, Albert Dominicus, Marco Verberk, Harm Tiebosch, Marielle Claessens, Willem Wouters, Mark van de Laarschot, Mark Pelzer, Erik van Aarle en Patrick van den Elzen.

Winnaars 
Er werd in twee sessies gepresenteerd aan een professionele jury. Dat leverde uiteindelijk twee winnaars op. Winnaar 1 was het bedrijf Sixpackk. De leerlingen ontwikkelden samen met coach Erik van Aarle een onderneming om wc-papier te recyclen. Alex Lubega, Axel van Eijndhoven, Maxim Jilissen, Jur van Padua en Floris van Boxmeer kregen als jurycommentaar: “Een goed en innovatief idee, out of the box gedacht en maatschappelijk zeer verantwoord.” Winnaar 2 was Jackson Designs. Met hulp van coach Patrick van den Elzen ontwikkelden de leerlingen kleding voor de hiphop scène. Judith van Heck, Tara Ottenhof, Elyza Kaltofen, Anita Janicka, Nena van Dinter en Manouk Jansen kregen als jurycommentaar: “Een goed ondernemingsplan, een prachtige presentatie met dansje en fraaie kleding.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties