Donderdag 8 februari 2018

Pauze ingelast bij seismisch bodemonderzoek Zuid Oost Brabant.

MEIERIJSTAD -  Geothermie Brabant BV is in december en begin januari 2018 seismisch bodemonderzoek gestart in Zuid Oost Brabant. Dit onderzoek moet meer kennis opleveren over de opbouw van bodemlagen in de diepe ondergrond. Deze kennis is nodig om vast te stellen wat de potentie is voor geothermie in deze regio. Inmiddels is het eerste deel van het onderzoek in de regio Someren en Deurne gereed. Er is besloten de rest van het onderzoek nog even uit te stellen. 

Tussenfase
De resultaten uit Someren en Deurne laten zien dat het niet eenvoudig is om op de gewenste diepte tot 7    kilometer te kijken met deze vorm van onderzoek (vibro seismic met vibro trucks). Deze ervaring is voor  ons aanleiding om een tussenfase in het onderzoek in te bouwen waarin we eerst de gedetailleerde analyse van de verkregen informatie willen afronden. Aansluitend beoordelen wij dan of het verstandig is het onderzoek verder voort te zetten als gepland of het onderzoek te vervolgen met een gewijzigde onderzoeksmethode. 

Onderzoek regio Laarbeek en Meierijstad
Het onderzoek staat ook gepland in de regio rond Laarbeek en Meierijstad. Aanvankelijk zou dit plaatsvinden in januari en februari. Omwille an de tussenfase vindt het onderzoek in deze regio waarschijnlijk pas plaats in de maanden maart en april. Uiteraard houden wij de betrokken gemeenten en inwoners op de hoogte van onze verdere plannen. Wilt u meer informatie kunt u contact opnemen met Geothermie Brabant http://www.geothermiebrabant.nl


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties